Σημειωματάριο για τον Εμφύλιο και τον Κινηματογράφο

Περιηγηθείτε στις σελίδες του για να βρείτε

- ταινίες που αναφέρονται στον ελληνικό Εμφύλιο (1946-1949)

- κριτικές παρουσιάσεις των ταινιών

- συνεντεύξεις των σκηνοθετών και άρθρα για το έργο τους

- στοιχεία για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, από το 1906 μέχρι σήμερα

- κείμενα για τη σχέση Ιστορίας και Κινηματογράφου

- αναφορές στη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας και τους παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα


- βιβλιογραφία για τον Εμφύλιο, για τον ελληνικό κινηματογράφο, για την αξιοποίηση των φιλμ μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης στη διδασκαλία της Ιστορίας

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΙΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Σπούδασε σκηνοθεσία. Είναι δημιουργός 50 ντοκιμαντέρ.
Επιλεκτική Φιλμογραφία 
:  
Καρβουνιάρηδες 1977,
Σπάτα 1978,
Θέατρο στο Βουνό 1985,
Ανθρώπινα Δικαιώματα (Σειρά 10 ημίωρων ντοκιμαντέρ) 1988,
Οι Γυναίκες (Σειρά έξι ημίωρων ντοκιμαντέρ) 1990,
Όλοι Εμείς 1994,
Αθήνα 1995,
Για μια στιγμή 1995,
Η Ζωή στα Σύρματα 2003,
Πουλιά στο βάλτο,2008
Η ζωή στους βράχους,2009
Βιβλία
Φιλμογραφία Ταινιών Μικρού Μήκους 1939-1975
Λεξικό Ταινιών Μικρού Μήκους 1939 -1992

Συνέντευξη της Αλίντας Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου